..

..
" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan dan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. "

Monday, April 1, 2013

Dari PETPET ke DRYPERS ke MAMYPOKO

Salam,
ewah....asyik cite psi bby je kan....saje je suke nk share info dan dalam masa yg sama info tuk dr sdri jgk. Al-maklum la kadang2 aku ni pelupa yg amat.



 
PETPET

Alhamdulillah, Auni dh pun nk masuk 5bulan, Ya Allah, rase kejap btoii masa blalu. Kadang2 rase mcm mimpi je. So selama hampir 5bulan ni, Auni xdak lg masalah ruam lampin. Cume aku je slalu tak bpuas ati...
Dr nemborn spi dia 2bulan..aku setia dgn petpet..harga pun mcm ok. Lg pun wkt tu Auni lebih byk gune pampers, yerlah bby baru lahir kekerapan poo-poo dgn uk-uk sgt lah tggi. Bile Auni nk msk 3bulan, tang peha mula ura-ura mcm xmuat, dh mule ade kesan bbekas. try beli size M, ok, tp besar sgt tuk Auni. Mcm xsesuai je...Rajinlah aku mgoogle, dan mgumpul info2 bab pampers ni....tya kwn2. rmi yg cdgkan suh try DRYPERS pulak. Terima kasih PETPET atas baktimu...hihihi






DRYPERS

Wkt memule pki drypers, beshh sgt. Sbb dia lembut skit dr PETPET. Yerlah rege pun mahal skit dr PETPET kan. Auni pun xde masalah ruam. Konon nye, mummy nk setia ajerlah dgn DRYPERS. Tup2 skrg dh mula pulak tjk kesan2 yg same mcm PETPET. Aishhh...mbesar dgnn sihat sungguh peha si Auni ni. Klu pkikan longgar skit, tdapat plak kesan2 getah dkt peha Auni...kesan mcm itam2 (yerlah getahkan) sgt lahh xmenarik ditgk oleh aku. Nk cuci pun, skit pya payah nk ilang. Bile mlm plaks, kdg2 klu tlambat skit aku tukar, bocor spi keluar. Padahal pampers xdelah full mane pun. So bsungguh2 la aku ni memujuk en asben tuk menukar lg pampers Si Auni. Nsb bek hubby jenis, ok jer..Fuhhh! selamat. Lg skali aku mgoogle dgn gigih, dah la tu...melangut kt shopping mall bahagian pampers pun hampir sejam. Adoilaaaa...anak pya psikan.



MAMYPOKO

Akhirnya aku memilih Mamypoko, huhuhu.....harga leh thn gak. Tp klu ikot kate hubby, klu dikire-kire regenyer jatuh lebih kurang drypers gak (urm...name pun asben QS, segala bende bleh kire yer) Aku pun bile hubby dok kate mcm tu, lega sgt laaaa...kire nyer bg dia. Xde mslh tuk setia dgn pampers ni plaks. So far takat ni aku tgk, pampers nyer sgt lah osem. Lembut sgt. Auni pun mcm suke, leh luruskan2 kaki gituuu...dan yg besh sgt Size S dia lg besar dr pampers len. Aku xpyh penin2 kepala nk belikan size M yg besar gedabak tu. Dan yg paling aku rase lega, bile nk tglkan Auni dgn pgasuh. Mamypoko dpt mjaga keselesaan Auni. Sbb pgasuh aku tu, jenis tukar pampers bile btoi2 penuh. Wpun aku dh pesan byk kali suh tukar je klu dh lebih dr 5-6jam... Mbazir katenye...huhuhu....



DRYPERS DRY PANTS

Yg ni plak stok tuk bwk jenjalan, senang n cepat. yerlah2 kdg2 jenjalan xdak tpt yg selesa nk baringkan bby kan. So klu ade Pants ni, sambil dukung sarungkan aje pun boleh. Nak2 klu dlm kete otw nk blk kg. Sgt2 la membantu . Aku suke Drypers sbb dia kecik skit. Pants xdak size S yer...Smua size M...hehehehe....




2 comments:

  1. Actually petpet dgn drypers sama je harga.. paling mahal rm32.90 kalau lebih dr harga tu xyah lah beli sbb harga atas dari tu sbnarnya x logik.. kalau offer bese paling murah leh dpt rm30 ke rm31.90..

    ReplyDelete
  2. Jom pakat beli online kat 11street.my. Hari ni beli untuk PetPet M76 RM20.33 after less discount coupon RM 11 dan payment by Maybank card entitled less lagi 12%. Consider mula giler dapat harga serendah RM20.33.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...